måndag 6 oktober 2008

Försäkringskassan saknar kompetens

Under de två senaste dagarna har två medlemmar i Njurförbundet berättat om handläggare vid Försäkringskassan som ifrågasatt deras läkares sjukintyg. I båda fallen handlar det om komplicerade sjukdomstillstånd med flera olika symtom involverade.
Den som jobbat under hela sitt vuxna liv och blir utsatt för en handläggares granskning och föreläsning om betydelsen av att man måste jobba även då man är sjuk blir naturligtvis kollosalt kränkt.
Det har i media rapporterats om många liknande fall som de jag fått höra via medlemmar. Min reflektion är om Försäkringskassans handläggare har rätt kompetens för sina arbetsuppgifter.

Borde inte de handläggare som har hand som så viktiga ärenden som sjukskrivningar ha fått en gedigen utbildning i försäkringsmedicin? Enligt min uppfattning skulle dessutom kravet vara att samtliga handläggare har lägst en sjuksköterskeexamen i sin grundutbildning innan de överhuvudtaget anställs av Försäkringskassan.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tydligare kan det inte bli, kompetensen saknas och utlämnas till godtycke enligt försökringskassans tjänstemän. Håller med dig att ett minimum för att hålla i dessa frågor skulle vara gedigen utbildning i försäkringsmedicin och i bästa fall skull eman inte få arbeta med dessa frågor utan sjuksköterskekompetens. Bra skrivet Håkan...