fredag 30 juli 2010

Är Sven Otto Littorin trovärdig?

Det har varit ganska tyst om Sven Otto Littorins påstådda sexköp under den senaste tiden. Hans krav att få utbetalt sin statsrådsfallskärm på dryga miljonen är det senaste som dykt upp i medierna.
Jag har googlat lite om Littorin och då dyker det upp en del gammalt som gör att man börjar tvivla på Littorins trovärdighet. För tre år sedan avslöjades att Sven Otto Littorin hade en icke godkänd examen från ett okänt (ökänt) universitet i USA i sitt CV. Då detta blev känt raderade han den uppgiften i sin meritförteckning.
Att hans barn går på överklassinternatskolan Lundsberg för 37000 kronor i månaden visar på ett synnerligen dåligt omdöme från en person som varit partisekreterare för moderaterna och senare statsråd i en regering som har högsta ansvaret för landets skolor. Dessutom har han ju ansett sig företräda "Sveriges enda arbetarparti".
Att hans f.d. hustru driver en process om terminsavgiferna är ingen ursäkt eftersom det är båda föräldrarna som ansvarar för barnens utbilning och uppfostran. Pappa Littorin har väl från början deltagit i beslutet att barnen ska gå i en överklasskola?
Enligt min uppfattning saknar Littorin trovärdighet och skandalen som ligger bakom hans avgång är långt allvarligare än då Mona Sahlin avgick som minister för 15 år sedan. Littorin var dessutom en av de två ministrar som smutskastade Mona Sahlin i våras genom att dra upp den s k Tobleroneaffären i en riksdagsdebatt.
"Svinhugg går igen!"

Inga kommentarer: