söndag 23 mars 2008

Framsteg för njursjuka

Idag påskdagen den 23 mars, kall, solig med snö på marken här i Göteborgsområdet. Första gången vi har snö den här säsongen och något vi faktiskt kunde varit utan.
Efter påskmiddagen med släkten, gör jag en liten reflektion från förra helgen då Njurförbundet hade ordförandekonferens i Solna. 11 av 14 regionföreningar var på plats. Detta var en viktig konferens för det var nu vi skulle presentera förbundets nya grafiska profil för ordföringarna. Ganska spännande eftersom huvudförslaget gick ut på att alla regionföreningarna kommer att gå under ett och samma varumärke; "Njurförbundet". Mina förväntningar att just denna del av förslaget skulle få ett positivt mottagande var små. Under åren har vi ibland spretat åt olika håll och vi har haft svårt att få gehör för ett gemensamt varumärke som visar att vi är en och samma organisation. Nu eller aldrig, den här gången gällde det. Något av ett Västgötaklimax blev det då samtliga deltagare entusiastiskt ställde sig bakom det nya förslaget till grafisk profil och varumärke för Njurförbundet. Med största sannolikhet var utgången ett resultat av att presentationen skedde av en utomstående person som såg på förbundet utifrån helt andra erfarenheter.
Nu äntligen ökar förbundes chanser betydligt att marknadsföra Njurförbundet och ragga nya medlemmar bland grupper av njursjuka som vi tidigare inte nått. Ett verkligt framsteg för njursjuka i Sverige !

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gott! Ett framsteg är i mitt tycke också att detta med 'sjuk' försvann från förbunds-/föreningsnamnen. Många vill inte associera sig med något som är sjukt helt enkelt. Då är det förmodligen lättare att engagera människor genom att se bortom det sjuka.

Några funderingar kring spretet... Eftersom det mesta av arbetet för njursjuka (jag gissar att många ute i regionerna ser det så) sker ute i regionerna, är det inte så konstigt om det kommer upp tankar på varför föreningar som fungerar bra, ska inordnas ett större sammanhang. Trådarna finns självklart till förbundet, men de är enligt min erfarenhet få och inte självklara för dem som inte är aktiva medlemmar. Och som sagt; 'Kan själv', har nog i mångt och mycket varit rådande ute i regionerna. Riktigt bra då att äntligen ha kommit till skott att få till ett enat förbund!

Anonym sa...

Visst, det är så himla bra att vi nu kan ta nya steg i förnyelseprocessen mot 30 000 medlemmar.