lördag 22 mars 2008

Många är förlorare

Vi som arbetar heltid har vunnit på alliansens politik och kan se att vi idag får betydligt mer i plånboken då skatten dragits av. Stastministern aviserade nyligen ytterligare skattesänkningar som man kanske kan glädja sig åt.
Det finns dock en hel del smolk i bägaren för den som tänker långsiktigt. Flera av statsråden i allansregeringen har till uppgift att se till att regeringens skattesänkningar blir finansierade. En av dem är socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson, ofta påhejad av Dagens Nyheter, som kommer med det ena förslaget efter det andra som innebär att den som är sjuk ska få en försämrad ekonomisk situation. Tack och lov har hennes förslag hittills varit så dåligt utformade att hon tvingats att backa och dra tillbaka dem. Men glöm inte att hon har fått som sin huvuduppgift av Frederik Reinfeldt att dra åt svångremmen hos dem som redan har det svårt.
Med långsiktigt tänkande menar jag att att ALLA kan drabbas av sjukdom som innebär att det inte går att jobba under långa perioder eller överhuvudtaget inte någon gång mer. Förändringen kan ske över en natt.
Tänk efter!: Om man blir allvarligt sjuk, ska man inte då kunna få möjlighet att leva ett någorlunda drägligt liv genom den sjukförsäkring som man själv har betalat genom skatten?

Inga kommentarer: