fredag 21 mars 2008

Saknar DN empati?

Det hedrar socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson att hon drar tillbaka ett dåligt förankrat förslag om förändringar i sjukförsäkringen.
Då man läser huvudledaren i Dagens Nyheter den 19 mars (sannolikt skriven av Hanne Kjöller) förstår man att skribenten inte kan sätta sig in i att det finns patientgrupper som har sjukdomar som gör dem helt arbetsoförmögna. En del kan tyvärr aldrig gå tillbaka till jobbet, hur gärna de än vill. DN verkar ha påtagit sig någon form av överdomarroll då det gäller sjukskrivningar. Ett exempel på detta är när man i ledaren den 19 mars påstår att personer som har sjukdomar som går i skov kan arbeta mellan skoven, utan förklaring till hur det ska gå till.
DN (Hanne Kjöller) har länge visat en på gränsen till föraktfull attityd till sjukskrivna. Tidningen har uppenbart inte förstått att det även är arbetsgivarna som har stor del i skulden att så många idag står utanför arbetsmarknaden. Det är få privata arbetsgivare idag som har resurser, vilja och tid att ta sig an en person som stått utanför arbetsmarknaden under lång tid på grund av sjukdom.

Då man tar del av DN:s ledarredaktions åsikter om sjukskrivna undrar man var empatin finns och vart de socialliberala idéerna tagit vägen på DN ?

Inga kommentarer: