måndag 6 september 2010

Mona bättre än Fredrik

Kvällens politiska debatt i SVT handlade om skolan. Samtliga partiledare var närvarande. Debatten var stundtals riktigt bra och den visade att det egentligen är små marginella skillnader mellan blocken i skolfrågan. Alla var i stort sätt överens, förutom Jan Björklund (FP) som har en annorlunda och konservativ syn på skolan. Hans uppfattning skiljer sig ur många avseenden från de andra allianspartierna.

Mona Sahlin får ständigt kritik för nästan allt som hon säger och gör. Hon utklassas alltid som den som är sämst då hon debatterar mot Fredrik Reinfeldt. Många gånger enbart för att man ska tycka illa om Mona Sahlin. Det cirkulerar texter på internet i form av mail i massupplagor med elakt förtal om henne. Ibland är stämningen rent hatisk. Jag har själv både hört och sett det många gånger. Antar att det är ett inneboende sossehat hos en del personer som utlöser attackerna mot Mona Sahlin.

Ikväll studerade jag Mona Sahlin under skoldebatten och jag måste understryka att hon är för närvarande Sveriges mest erfarna politiker. Hennes framtoning är säker och hon är väl påläst och kan argumentera väl så bra som Fredrik Reinfeldt.
Enligt min uppfattning skulle Sverige få en duglig och erfaren politiker som statsminister om det rödgröna blocket får majoritet den 19 september.

Inga kommentarer: